Ιανός

 

Ο Ιανός ήταν αρχαίος Ρωμαίος θεός, ένας από τους αρχαιότερους. Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων. Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων. Επίσης, η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων. Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα. 

Λευκάδα

 

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση και πληθυσμό νησί του Ιονίου. Πήρε το όνομά της από το ολόλευκο ακρωτήριο Λευκάτα. Η πρωτεύουσά του βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο άκρο του, από το οποίο ξεκινά και μία πλωτή γέφυρα μήκους είκοσι μέτρων που συνδέει το νησί με τη στεριά. Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της, όπως είναι το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι. Ομορφότερα χωριουδάκια θεωρούνται το Νυδρί, η Βασιλική, ο Άγιος Νικήτας και η Καρυά.

Το Ξενοδοχείο

 

Το ξενοδοχείο μας, στην καρδιά της Μαρίνας της Λευκάδας, απέχει 200 μόλις μέτρα από το κέντρο της πόλης και έχει το προνόμιο να απολαμβάνει υπέροχη θέα τόσο της πόλης όσο και της θάλασσας.

 

Αποτελείται από 22 δωμάτια με κλιματισμό, τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο, ψυγείο, τηλέφωνο, ιδιωτική τουαλέτα και ζεστό νερό όλη μέρα.

Λειτουργεί ιδιωτικός προστατευόμενος χώρος στάθμευσης.

Οι πετσέτες και τα σεντόνια αλλάζονται σε καθημερινή βάση.

Η υποδοχή είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο, ενώ η ώρα αναχώρησης είναι στις 12:00 και η ώρα προσέλευσης στις 14:00.

Στο ξενοδοχείο υπάρχει πισίνα που λειτουργεί από το Μάιο έως και το Σεπτέμβρη, από τις 9:00 το πρωί ως τις 20:30.

Το μπαρ είναι ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί ως τη 1:00 το βράδυ.

Το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ με μεγάλη ποικιλία φρέσκων προϊόντων από τις 7:30 έως τις 10:30.